Wat kun je erop bereiden? Wat niet! De Daimana Firegrill is zo veelzijdig, je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het klaar maken. Wij geven je alvast wat inspiratie, we zijn benieuwd waar je zelf mee komt!
Kruid het vlees met alleen zout en gaar deze op het diamantrooster. Gaar het vlees (gemiddeld) 5 minuten per kant, dit verschilt naar uw wens, dikte van het vlees en de warmte van het vuur. Maak de saus klaar door onderstaande specerijen bij elkaar te voegen.
Breng onderstaande specerijen aan op de speklappen. Grill de spekpappen voor c.a. 6 minuten per kant (tot ze goudbruin zijn) op de plaat of het diamantrooster.
Zorg dat de zeebaars is schoongemaakt. Maak de marinade aan met onderstaande specerijen en smeer de zeebaars hiermee in. Gaar de zeebaars op het diamantrooster rond de 6 minuten aan beide kanten tot de filetjes losraken.
Zorg dat de kreeften ontdooid zijn en snijd hem doormidden. Breng de marinade regelmatig (van onderstaande specerijen) aan. Grill de kreeft op het diamantrooster beide kanten c.a. 5 min (bij een verse kreeft) en c.a. 4 min (bij voorgekookte kreeft).
Snijd de groentes in stukjes/reepjes en grill deze met wat olie gaar op de plaat. Gooi deze groentes vervolgens in een schaal en voeg de stukken mozzarella toe.
Bereid de bruschetta in een kom met onderstaande specerijen. Snijd vervolgens het stokbrood in de gewenste stukken en smeer deze in met olijfolie. Grill deze kort op de plaat tot het brood krokant is en klaar.
Schil de ananas en laat hem als 1 geheel. Doop de ananas meerdere keren in de liquir/whiskey naar keuze. Strooi er vervolgens wat kaneel overheen en verpak hem in aluminiumfolie. Leg de verpakte ananas op/bij het vuur of kolen en draai deze regelmatig gedurende 7 min.
Verwarm een steelpan op de grillplaat. Snijd de aardbeien doormidden en voeg dit met de suiker en Cointreau in de steelpan toe. Verwarm dit en maak ondertussen je pannenkoek op de grillplaat. Vervolgens voeg je de gekarameliseerde aardbeien toe op je pannenkoek met wat slagroom.
Snij de zalm in grote moten, leg deze op de cederhouten plank of vellen. Vervolgens leg je deze kort op de grill en legt hem daarna op de Daimana bakplaat. Afhankelijk van de garing naar wens laten liggen.